Најновије

БРУТАЛНО РАЗВАЉИВАЊЕ: Русија уништила преко 500 циљева Исламске државе

МОСКВА - Операција руских ваздушних снага у Сирији, чији је циљ подршка копненој операцији сиријске армије и уништење инфраструктуре терористичке организације Исламска држава, траје већ 14 дана. За то време руски борбени авиони погодили су око 500 циљева.
Сирија (Фото: ЈуТјуб)

Сирија (Фото: ЈуТјуб)

Уништавају се пре свега командни пунктови, кампови за обуку, складишта оружја, комуникациони чворови и фабрике за производњу експлозива. Руске ваздушне снаге извршиле су током протекла 24 сата 41 лет, чије су мете били 40 инфраструктурних објеката Исламске државе у сиријским провинцијама Алеп, Идлиб, Латакија и Хама, саопштено је на редовном брифингу Министарства одбране Руске Федерације. „Посаде авиона Су-34, Су-24М и Су-25СМ са ваздушне базе Хмејмим извеле су 41 борбени налет на 40 објеката терористичке инфраструктуре ИД у провинцијама Алеп, Идлиб, Латакија, Хама и Дејр ел Зор“, рекао је портпарол Министарства одбране Игор Конашенков. Прецизни удари су изведени на најважније инфраструктурне објекте терориста — контролне центре и складишта са материјалима за израду оружја терориста-самоубица.
Прочитајте још:Хиљаде иранских војника и елитни борци Хезболаха учествоваће у офанзиви на АлепИСЛАМСКА ДРЖАВА ПРЕТИ: Поразићемо Русију!
„Успешним ваздушним нападом прекинут је још један извор снабдевања муницијом терориста активних у Алепу“, навео је Конашенков. Руски Су-24М уништили су радионице терориста-самоубица у рејону Алепа у Сирији, изјавио је руски званичник. „У рејону града Алепа бомбардери Су-24М извели су прецизне ударе на објекте у којима су милитанти правили експлозивне направе и постављали их на аутомобиле терориста-самоубица“, рекао је Конашенков. По његовим речима, планирано је да се аутомобили користе за извођење терористичких напада у сиријским градовима и насељима, као и током напада на позиције владиних снага. Руски авион је уништио складиште оружја и горива у рејону града Храјтан у Сирији, док је у провинцији Идлиб уништен центар за обуку терориста, додао је руски генерал. Руски авиони уништили су и командни центар једне од највећих јединица ИД. О приближавању руског и америчког авиона Званични представник Министарства одбране је прокоментарисао саопштења која су се појавила у западним медијома о наводној озбиљној забринутости САД у вези са приближавањем руског и америчког авиона изнад Сирије 10. октобра. „Нису нам јасни разлози за такво изненађење Ратног ваздухопловства САД. Пре свега, руски борбени авиони се налазе у сиријском ваздушном простору по апсолутно законским основама на молбу званичних власти Сирије. Штавише, сви летови наших авиона се усаглашавају са одговарајућим органима власти те земље“, нагласио је Конашенков. Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА