Малокрвност, односно анемија може бити окидач многих озбиљнијих болести. Уколико патите од анемије, пробајте овај народни лек, али наравно прво се консултујте и са својим лекаром.
Илустрација (Фото: pixabay.com)
Јабуку, по могућности непрскану, оперите и осушите, ексери од чистог гвожђа (око 10 ком) и мало бакрене жице добро очистите алкохолом - бакрена жица помаже апсорпцију гвожђа, осушите и набодите у јабуку, најбоље око петељке. Такву јабуку оставите да одстоји преко ноћи. Следећег јутра извадите ексере и бакрену жлицу и јабуку поједите на један од ова 3 начина, по жељи: - целу - провуците кроз соковник и попијете сок - нарибајте у посуду, додајте кашику меда и сок од пола лимуна - ово се препоручује да се једе на гладан желудац. Ексере и жицу навече забодите у нову јабуку, оставите до следећег јутра и поновите све испочетка у раздобљу од 7 дана. Нема потребе ексере и жицу прати после сваке употребе, добро састружите накупљене наслаге, а ексере и жицу одмах убаците у другу јабуку. Овај процес можете понављати и дуже, али најмање 7 дана.
Прочитајте још:Направите крем од банана и решите се кашља!ПРОТИВ ПРЕХЛАДЕ: Чај од жалфије
Извор: Atma.hr
Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.Донације можете уплатити путем следећих линкова:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.