Најновије

СИНДИКАТИ ЈАВНИХ СЛУЖБИ ПРЕТЕ: "Ако не усвојите шта тражимо, идемо у штрајк!"

БЕОГРАД - Синдикат јавних служби Савеза самосталних синдиката Србије критиковао је данас Нацрт закона о систему плата запослених у јавном сектору и запретио штрајком ако се не усвоје њихове примедбе.
Савез самосталних синдиката Србије (Фото: СССС)

Савез самосталних синдиката Србије (Фото: СССС)

У саопштењу тог синдиката наводи се да систем плата јавног сектора не обухвата све запослене и да нацртом нису обухваћени функционери у Србији. СССС наводи да Нацрт закона суспендује важеће посебне колективне уговоре грана и да не може бити донет без платних група и разреда, као и коефицијената за запослене. "У закону морају бити систематизовани сви послови, од физичког радника до председника Републике Србије, као у земљама Европе. Њиме није дефинисано право на посебне накнаде за минули рад, јубиларну награду и друго", пише у саопштењу синдиката. Из тог синдиката указују да у току јавне расправе о Нацрту закона мора да се изјасни Социјално-економски савет. "Уколико предлози не буду прихваћени, Синдикати јавних служби ће предузети све мере синдикалне борбе, укључујући и штрајк", поручују из тог синдиката.
Прочитајте још: 
Јавна расправа о Нацрту закона о систему плата запослених у јавном сектору почела је јуче и предвиђено је да траје до 10. новембра. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА