Најновије

Јовановић: Не саплићите "Косово"!

БЕОГРАД - Већ на првом кораку после потписивања Бриселског споразума, у дебати око пријема Косова у Унеско, показало се да неспремност и неискреност оних који треба да воде Србију европским путем прети да од овог споразума направи само још један папир без значаја што ће поново пролонгирати и угрозити нашу европску будућност, каже Чедомир Јовановић, председник Либерално-демократске партије, у изјави достављеној медијима, а поводом чланства "Косова" у УНЕСКО-у.
Чедомир Јовановић (Фото: ЈуТјуб)

Чедомир Јовановић (Фото: ЈуТјуб)

Уместо да сва снага наших преговарача буде концентрисана на могуће системе заштите српске културне баштине на Косову, наша земља једини смисао постојања опет налази у конфронтацији са ЕУ и саплитању Косова у остваривању права која су им гарантована споразумом на који је Србија пристала у Бриселу. Овакво понашање нас је и довело у ситуацију да се боримо за право које нам је било гарантовано када смо из кратковидости или бахатости одбијали све планове који су гарантовали екстериторијалност српским манастирима и далеко већи степен аутономије за српску заједницу на Косову од оног за који данас једва успевамо да се изборимо, поручио је Јовановић.
Прочитајте још:СРПСКИ ГУСЛАР О ПУТИНУ: Ову битку да добијеш и крвнике да побијеш (ВИДЕО)ОВО СВАКИ СРБИН МОРА ВИДЕТИ: Генерал Младић прича на руском (ВИДЕО)
Ипак, без обзира на све недостатке Бриселског споразума, у њему постоји простор да се осигура будућност српске културне и духовне баштине на Косову, као што постоји и простор да се побољша положај Срба који тамо живе. Ако нас је време нечему научило то је да вођење неодговорне и нерационалне политике има велику цену. Не само кад говоримо о пропуштеним приликама да искористимо бољу преговарачку позицију са Косовом и Европском унијом, него и о приликама да уместо сукоба и неразумевања градимо амбијент у којем ће наша земља постати модерно, развијено и срећније друштво. Пропуштене прилике нас данас гласније него икад опомињу да више немамо право на погрешне изборе и заблуде. Данас морамо бити одлучнији и рационалнији у доношењу одлука него икад у новијој историји, јер од избора које праве наше генерације зависи опстанак нашег друштва, каже лидер ЛДП-а. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА