Најновије

The New York Times: 42 одсто људи би убило "бебу Хитлера"

ЊУJOРK - Истраживање коjе jе спровео Њуjорк Tаjмс открива да би се 42 одсто испитаника радо вратило у 1889. како би убило "бебу Хитлера" и тако променило ток историjе.
Адолф Хитлер (Фото: Јутјуб)

Адолф Хитлер (Фото: Јутјуб)

"Драги читаоци, да ли бисте убили бебу Хитлера?", гласило jе питање упућено корисницима онлаjн издања њуjоршког магазина коjи jе желео да сазна да ли су и колико читаоци спремни да почине чедоморство, знаjући у шта би се то дете изродило када би порасло. Oд 3.000 претплатника, њих 42 одсто jе изразило спремност да задави нацистичког вођу у колевци како би спречили страдање милиона људи. Супротно њима, 30 одсто анкетираних jе рекло да нису у стању да ураде тако нешто, а 28 одсто jе било неодлучно. "Mислио сам да ће више људи рећи "да", казао jе Џеjк Силверстин, главни и одговорни уредник Њуjорк таjмса. Aнкета jе побудила велико интересовање и на Tвитеру где се изjашњавање наставило. Поjедини твитераши су рекли да jе Хитлеру требало платити часове цртања како би могао да упише Ликовну академиjу у Бечу и тако заборави на политику и посвети се уметности. Други су, пак, предложили измену Версаjског споразума коjи су 1919, након Првог светског рата, склопили Немачка и савезници, а чиjе jе потписивање подстакло Хитлера да се бави политиком. Вашингтон пост jе мишљења да би било наjбоље отићи код фирерових родитеља са следећом пунудом: "Господине и госпођо Хитлер, узео бих вашу бебу да jе одгаjим уместо вас. Ваш син ће одрасти и постати наjгори диктатор у историjи човечанства, одговоран за геноцид", нашта jе Њуjорк таjмс одговорио "ЛOЛ". Други светски рат jе узроковао наjмасовниjу миграциjу европског становништва и био наjсмртоносниjи сукоб у историjи са више од 60 милиона убиjених, што jе износило 2,5 одсто тадашњег светског становништва.
Прочитајте још:Завирите у „сеф“ на Арктику у којем се чува будућност ЗемљеПРИЗНАЈТЕ: Ово су најчешће „перверзије“ и секси игре!
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА