Најновије

ПРЕТЊА?! Исламисти нацртали полумесец на цркви у Новом Пазару

НОВИ ПАЗАР - На капији порте саборног храма Св. Николе у Новом Пазару је освануо знак полумесеца и звезде, који су непозната лица исписала највероватније у ноћи између понедељка и уторка.
Нови Пазар (фото: Јутјуб принтскрин)

Нови Пазар (фото: Јутјуб принтскрин)

Натпис је исписан црвеном бојом и изазвао је узнемирење свештенства и верног народа у Новом Пазару, саопштила је Епархија рашко-призренска на свом званичном сајту. Имајући у виду да до сада није било исписивања исламских симбола на нашим хришћанским светињама и да на овом делу Србије имамо коректне односе са представницима Исламске заједнице, искрено верујемо да је највероватније реч о изолованом случају, те очекујемо од Исламске заједнице да одлучно осуди ову провокацију и тиме да свој допринос очувању међуверских односа на простору општине Нови Пазар и целе регије, наводи се у саопштењу.
Прочитајте још:
Епархија Рашко-призренска Српске православне цркве остаје дубоко посвећена изградњи мира и толеранције међу припадницима различитих вероисповести који живе на овом простору, саопштавају из Епархије рашко-призренске. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА