Најновије

Варуфакис: Прети финансијски крах Грчке

БЕЧ- Бивши грчки министар финансија Јанис Варуфакис упозорио је у Бечу на опасност од погоршања економске ситуације у његовој домовини.
Јанис Варуфакис (Фото: Јутјуб)

Јанис Варуфакис (Фото: Јутјуб)

"За шест месеци ће бити горе него сада", рекао је он новинарима и указао на недостатак инвестиција и растући порески терет. Узроци тога су, како каже, нови захтеви поверилаца. "Волфганг Шојбле, немачки министар финансија, зна да је тај програм осуђен на пропаст", рекао је Варуфакис, додајући да институцијама ЕУ и ММФ није стало да стабилизују грчку привреду, већ да оне који су се усудили да доведу у питање ауторитет "тројке" - натера да клекну. То, према његовим речима, показује договор са владом који треба да обавеже грчка предузећа да порез у новембру плате унапред за читаву идућу годину. "То се чини само једној земљи са пропалом привредом ако се жели изазвати крах", упозорава Варуфакис. У актуелној ситуацији Грчка, како сматра, не може да привуче никакве инвестиције из иностранства.
Прочитајте још:Репортажа из ослобођеног хришћанског града у Сирији: Демонска мржња терориста (ФОТО)САМОУБИЛАЧКИ ЈУРИШ ТЕРОРИСТА: Овако се поздрављају бомбаши самоубице пре напада на Деир ез-ЗорАМЕРИЧКИ ПУКОВНИК: Руси нас не би поразили, него – уништили!
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА