Најновије

ВЕЛТ: Берлин се спрема за "балкански сценарио"

БЕРЛИН – Немачка влада се, поводом растућег броја избеглица, припрема на сценарио да балканске земље затворе своје границе, преноси немачка штампа сазнање недељног издања „Велта”.
Берлин (Фото: Pixabay)

Берлин (Фото: Pixabay)

Тај лист је, као извор информације, навео један поверљиви документ Заједничког аналитичког и стратегијског центра илегалних миграција (Гасим). Гасим се налази у Потсдаму и у његовом раду узимају учешће и Савезна обавештајна служба, Служба за заштиту устава, Савезна полиција, Савезно министарство иностраних послова, Савезна служба за избеглице и миграције и други, подсећају медији. Ако Европска унија не буде интервенисала, могла би једна „слепа улица” на балканској рути да изазове „панику и хаос код миграната и институција”, преноси „Велт” и пише да безбедносне службе упозоравају да избеглице све брже и брже пролазе преко Балкана ка средној Европи и да, такође, и све више људи креће ка Европи. У документу се упозорава и на опасност даљег погоршања хуманитарне ситуације и оцењује да би „спречавање сваког преласка граница”, према ставу безбедносних служби, било „реалистично само за високи персонални и технички ангажман".
Прочитајте још:ЈАЧИ ОД ЕНГЛЕСКОГ: Овај језик ће бити глобално најпопуларнији!Тасовац: Цензуру увели Вучић и његов ГебелсОБАМА ХОЋЕ КОПНЕНО: Картер најавио слање америчке војске у Сирију
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА