Најновије

ДЕМОКРАТЕ ЗА ГЕЈ БРАКОВЕ: Правно регулисати истополне заједнице

Демократска странка је увек била привржена успостављању пуне равноправности и сматра да треба правно регулисати истополне заједнице, изјавила је јуче портпаролка ДС-а Александра Јерков.
Бојан Пајтић (Фото: Танјуг принтскрин)

Бојан Пајтић (Фото: Танјуг принтскрин)

Она је подсетила да је у време мандата ДС-а усвојен кровни закон против дискриминације којим се штите сва мањинска права. „Мислим да се и грађани сећају колико је отпора било када је усвајан закон против дискриминације, кровни закон који штити сва мањинска права и права ЛГБТ особа“, казала је она. Организација „Сивил рајтс дифендерс“ саопштила је да је пресудом Европског суда за људска права у случају три геј пара из Италије, и Србија као држава чланица Савета Европе у обавези да правно регулише заједницу особа истог пола. Европски суд је закључио да државе чланице СЕ регулишу заједнице живота особа истог пола, без обзира на то да ли ће то учинити у форми регистрованих партнерства, грађанске заједнице или у неком другом облику.
Прочитајте још:„Вучићу, заштити ратне војне инвалиде“ДАН Д: Србија предузела све да Косово не уђе у Унеско„Не пакујемо референдум у РС“
Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА