Најновије

ВУЧИЋ ЗАКАЗАО ВАНРЕДНУ СЕДНИЦУ: Аустрија, Хрватска, Словенија и Македонија затварају границе

БЕОГРАД - На основу договора земаља Шенгена, Србија је обавештена да ће доћи до затварања граница Словеније и Аустрије. Хрватска разматра затварање своје границе, што је већ данас најавила и Македонија.
Александар Вучић (Фото: Танјуг принтскрин)

Александар Вучић (Фото: Танјуг принтскрин)

По повратку премијера Вучића сутра из Бујановца и Прешева око 21 сат биће одржана још једна седница Бироа за координацију служби безбедности, јавила је Радио-телевизија Србије. На тој седници ће се разматрати став Србије по том питању. Подсећамо, Француска ће у петак, 20. новембра, на ванредноj седници министара унутрашњих послова EУ, затражити да Eвропа уведе хитну унутрашњу контролу граница и привремену суспензиjу Шенгенског споразума, обjавио jе данас британски Tелеграф. „Француска ће ове недеље позвати на ефективну суспензиjу Шенгенског споразума на отвореним границама широм Eвропе, као и да друге европске земље уведу контролу на границама унутар слободне европске зоне“, пренео jе Tелеграф, позиваjући се на неименоване дипломатске изворе. Oвакав радикалан корак уследиће после масакра у Паризу у петак увече, када jе убиjено 129 особа. Велики број аналитичара већ неко време упозорава да би проблем миграната и избеглица могао "срушити ЕУ", а најновији политички потези и одлуке европских земаља сведоче да би та упозорења и црне слутње могле бити ускоро стварност. Уколико дође до блокаде граница у ЕУ, то ће проуроковати нове политичке тензије и проблеме између чланица ЕУ, а јачање деснице у целој Европи ће актуелизовати питање изласка одређених чланица из Европске Уније. На првом месту, то су Француска и Велика Британија које се налазе практично пред референдумом о изласку из ЕУ.
Прочитајте још:ОВО ЈЕ КРАЈ ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ: Француска за суспензију Шенгена, следи затварање граница!Јовановић: НАТО и геј права издвајају Тадића и мене од осталих
Извор: Танјуг / rs.sputniknews.com / Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА