Најновије

ОПОЗИЦИЈА НАПАЛА МИНИСТАРКУ У СКУПШТИНИ: Зорана, правиш закон за Николића и синове!

Парламентарна опозиција у јучерашњој расправи о Предлогу закона о озакоњењу објеката изнела је тврдње да се он доноси како би биле легализоване викендице Томислава Николића и људи блиских власти, што је ресорна министарка Зорана Михајловић одбацила уз „млако“ објашњење да ће викеднице и породичне куће бити дозвољене само у другом степену заштите.
Зорана Михајловић (Фото: Јутјуб)

Зорана Михајловић (Фото: Јутјуб)

- У питању је предизборни закон, који је неправичан, тешко применљив и који садржи много простора за корупцију - оценила је шефица посланика ДС-а Наташа Вучковић и додала да спорна одредба делује произвољно и да је намењена уском кругу људи. Министарка Михајловић, најављујући појашњење члана 5, поручила је да је основни циљ закона решавање проблема нелегалних објеката које је изградила бивша власт својим законима. - Не знам зашто наводите да некоме чинимо услугу, коме сте ви својим законима чинили услугу када сте пашњаке претварали у грађевинско земљиште. Оно што је дозвољено, дозвољено је у другом степену заштите само за викенд и породичне куће - рекла је Михајловићева.

Ненадић: Потребно образложење

Коментаришући Предлог закона, Немања Ненадић, програмски директор „Транспарентности Србија“  истиче да је Михајловићева морала дати добро објашњење због чега се могу легализовати викендице саграђене на заштићеном природном добру. - Требало је објаснити због чега викендица не представљала сметњу, а неки други објекат представља - истиче он.
Прочитајте још:УЖИВО РАЦИЈА У ФРАНЦУСКОЈ: Војска и полиција опколиле последњег осумњиченог у стану, окршај у току (ФОТО, ВИДЕО)СЕЛАКОВИЋ: Србија спремна у случају затварања граница у регионуШОКАНТНА ИСПОВЕСТ ЂАКОНА: Качавенда је злостављао дечаке, због њега се убио млади богослов!
Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА