Најновије

ПУТИН ЖЕЛИ ДА ПОКАЖУ ПРАВО ЛИЦЕ: Нова резолуција УН о Исламској држави

ЊУЈОРК – Русија је у Савету безбедности УН поднела ревидирани нацрт резолуције о координираним мерама и напорима у борби против терористичке организације Исламска држава, саопштио је стални представник Русије у УН Виталиј Чуркин.
Виталиј Чуркин (Фото: ЈуТјуб)

Виталиј Чуркин (Фото: ЈуТјуб)

„Реч је о ревидираном нацрту резолуције”, казао је он за агенцију Тасс. Он је додао да су нове тачке документа настале на основу закључака усвојених на самиту Г20 одржаног 15. и 16. новембра у Турској. Чуркин је рекао да се ревидирани документ фокусира на „потреби да се уједине напори” у борби против ИС. Руски предлог укључује и „концепт самоодбране и члан 51” Повеље УН, али и члан о координацији активности са владама земаља у којима се спроводе војне операције, преноси Тас с. Претходни руски нацрт у септембру су одбациле неке чланице Савета безбедности, које су биле против сарадње са сиријским председником Башаром ал Асадом.
Прочитајте још:ЛАЗАНСКИ: Је ли неко од Европљана изашао у црнини да изрази жалост за погинулим руским туристима?ЊУЈОРК ЈЕ СЛЕДЕЋА МЕТА: Исламисти новим језивим снимком прете Америци (ВИДЕО)Руски стручњаци за експлозив сумњају у бомбу-конзерву Исламске државе
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА