Најновије

Вучића очекују најмоћнији људи Кине

Пројекти у инфраструктури и енергетици биће главна тема разговора премијера Александра Вучића с највишим руководством Кине.
Александар Вучић (Фото: Танјуг принтскрин)

Александар Вучић (Фото: Танјуг принтскрин)

Српска државна делегација с Вучићем на челу отпутовала је јуче у петодневну званичну посету Кини, у оквиру које ће учествовати на четвртом самиту шефова држава и влада Кине и централне и источне Европе. Претходни самит је, подсетимо, био у Београду, када је нашу земљу посетио кинески премијер Ли Кечијанг. Српски премијер ће се овом приликом поново састати с Кечијангом, али и с најмоћнијим човеком у Кини, председником Си Ђинпингом. Вучић ће такође разговарати с највишим званичницима европских влада који долазе на кинески самит. - Имам у Кини уговорене састанке с најмање седам председника влада из региона, што је за нас веома значајно - рекао је Вучић пред пут, истакавши да очекује да ће Србија потписати веома важне споразуме с Кином, пре свега у области инфраструктуре. Једна од тема разговора биће и железничка пруга Београд - Будимпешта, у коју ће инвестирати Кинези. Вучић је казао да се нада да ће први пут довести кинеске компаније из хемијског комплекса у Србију. Позив за учешће на самиту, који се одржава у граду Суџо, Вучићу је упутио Кечијанг, који је и његов формални домаћин.

Кинези граде и по Црној Гори

У Кину је јуче отпутовао и црногорски премијер Мило Ђукановић, који ће се такође састати с председником кинеске владе Ли Кечијангом. Иначе, Кинези ће градити прву деоницу новог модерног аутопута од Бара до границе са Србијом, а заинтересовани су и за изградњу хидроцентрала на рекама Морача и Комарница.
Прочитајте још:НИКОЛИЋ АПЕЛУЈЕ: Запад и Исток да се уjедине против тероризмаЗорана Михајловић: Другари, радите посао због којег вас је Вучић и довео
Извор: Блиц  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА