Најновије

РЕМ: Емитери ријалитија нису послушали препоруку, али ово обавезујуће упутство ће морати!

БЕОГРАД - Јавна расправа о Нацрту обавезујућег упутства за емитере ријалити програма трајаће од 2. до 16. децембра, а коначен текст ће бити објављен 22. децембра, објављено је данас на сајту Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ).
Секс у ријалитију (фото: принтскрин)

Секс у ријалитију (фото: принтскрин)

То упутство предвиђа да ће ријалити програми моћи да се емитују само ноћу, односно после 23 часа, са ознаком 18, осносно сугестијом да их гледају само пунолетни. Цео текст Нацрта упутства о начину примене одредаба Правилника о заштити права малолетника у области пружања медијских услуга у вези са временом емитовања „ријалитија присилног окружења" биће објављен на сајту РЕМ 1. децембра. На сајту РЕМ објављен је програм јавне расправе и позване су све заитересоване стране да својим коментарима и сугестијама у њој учествују. Главни скуп јавне расправе планиран је за 9. децембар у Дому синдиката у просторијама РЕМ-а. По окончању јавне расправе и коначног усвајања Упутства, оно ће почети да се примењује после објављивања у Службеном гласнику. За разлику од препоруке РЕМ-а од 19. новембра да се ријалити емитују после 23 часа, која није била обавезујућа, Упутство ће емитери морати да поштују под претњом санкција. Идеја је да се том одлуком РЕМ-а заштити рањива група гледалаца, а то су деца и малолетници.
Прочитајте још: 
У току је емитовање реалитија Фарма, Парови и Велики брат. У току Фарме било је више инцидената, а ове програме обележава и низ вулгарности. Медији су пренели да је против једног од учесника Фарме, Кристијана Голубовића, поднета кривична пријава због насилничког понашања у току реализације тог програма. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА