Најновије

ДОДИК НЕ ОДУСТАЈЕ: Судије Уставног суда БиХ своју Одлуку могу окачити мачку о реп, а референдум у РС ћемо сигурно одржати

Председник Републике Српске Милорад Додик, коментаришући у Централном дневнику на Фејс ТВ-у Одлуку Уставног суда БиХ о неуставности Дана РС-а, казао је да судије своју Одлуку могу "окачити мачку о реп".
Милорад Додик (Фото: Јутјуб)

Милорад Додик (Фото: Јутјуб)

"Нећемо провести ту Одлуку, а судије је могу окачити мачку о реп. Народна скупштина РС је донела Декларацију по којој нећемо прихватити промену датума, а непровођење Одлуке је дисолуција суверенитета Одлуке коју је донео Уставни суд. У неком другом времену је донесена одлука о грбу, застави и химни РС", рекао је Додик. Додао је да је само је један дан када је основана РС, а то је 9. јануар и то се не може помакнути на неки други датум. "Референдум о раду Суда и Тужилаштва БиХ биће спроведен без обзира на све, чим процедура у Уставном суду РС-а о питању угрожавања виталног националног интереса Бошњака буде окончана. То могло бити у марту следеће године. Референдум ће бити спроведен, али има одређених процедура које се не могу избећи. То није моја приватна ствар, Скупштина је о томе донела одлуку. То није Додиков референдум већ референдум о неправди коју је наметнуо годинама високи представник који треба показати мишљење и вољу народа", рекао је Додик. Истиче да га је Вучић упозорио да би могли настати проблеми уколико проведе жељу за референдумом, али да ће Одлука Уставног суда само ојачати спровођење референдума. Говорећи о екстремизму и радикализму, рекао је да верује да се Бошњаци желе супроставити томе. "Сигурно желе да се супротставе томе и екстремизам је везан само за неколико људи, а можемо га уништити само заједнички", истакао је Додик.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА