Најновије

ХАОС У ПРИШТИНИ: Власти узнемирене уочи протеста опозиције

ПРИШTИНA - У Приштини се данас одржава протест три опозиционе парламентарне странке, а таj скуп обезбеђиваће припадници косовске полициjе коjи су jутрос у Приштину стигли из других градова.
Приштина (Фото: ЈуТјуб)

Приштина (Фото: ЈуТјуб)

Kако jавља Танјугов извештач, на улицама Приштине примећене су током ноћи, а посебно jутрос, веће мере безбедности и више припадника полициjе. Mедиjи у Приштини наводе да jе полициjа почела са безбедоносним процедурама од раних jутарњих сати са поjачаним снагама коjе су на терену већ од 07.00 сати. Oпозициjа се, такође, организовала и за данашњи дан биће распоређено око 1.000 редара. Приштински лист "Kоха" подсећа да jе полициjа апеловала на грађане да током недеље избегаваjу масовне скупове и окупљања због могућих терористичких напада. Са друге стране, опозициони блок затражио jе jуче на конференциjи за новинаре да се не дозволи политизациjа полициjе и да се омогући кретање учесницима мирног протеста. Представници три опозиционе парламентарне странке, коjе се противе формирању ЗСO, наjавиле су за данас протест за коjи тврде да ће бити миран и ненасилан, али не знаjу да ли ће том скупу присуствовати посланици те три странке за коjима jе издат налог за хапшење због ремећења рада парламента у дужем временском периду. Представници Самоопредељења, Aлиjансе за будућност Kосова и Инициjативе за Kосово позвали су грађане да им се прикључе, додаjући да су уверени да ће окупљање бити масовно и да ће протећи у мирноj и празничноj атмосфери. Протест ће, како тврде, бити ненасилан и неће бити одржан испред владиних обjеката већ испред хотела "Гранд". На тргу у Приштини данас jе постављена бина испред зграде косовске владе коjа jе резервисана за вечерашњу прославу Дана заставе у организациjи градских власти. На централном градском шеталишту на бандерама и обjектима истакнуте су албанске заставе, а у току jе и мини саjам на коjем се продаjу албански симболи, шалови, капе, заставе и маjице.
Прочитајте још:НЕСЛОГА МЕЂУ НАПРЕДЊАЦИМА: Мирковић напушта СНС – остаје посланик!ЛУДИЛО: Погледајте бежанију из Тел Бајера (ВИДЕО)
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА