Најновије

ПОЈАВИЛА СЕ "ХРИШЋАНСКА ДРЖАВА": Прете "клањем" и "разапињањем" свих муслимана!

БРИСЕЛ - Претеће писмо групе под називом "Хришћанска држава" упућено је главној белгијској џамији Атадамун. У њему се изнете претње да ће сви муслимани бити побијени, а њихови послови уништени.

Џамија у Белгији (фото: irishmirror.ie видео принтскрин)

Џамија у Белгији (фото: irishmirror.ie видео принтскрин)

У анонимном писму које је одштампано и које садржи пуно правописних грешака, каже се да "ниједна џамија и ниједан ваш бизнис неће бити поштеђен", а потом се прети да ће "браћа (Муслимани) бити поклани као свиње и разапети као наш Господ који претвара њихове душе", преноси Раша тудеј.

Документ је у поштанском сандучету џамије пронашао Џамал Хабачић, један од локалних муслиманских поглавара и председник удружења Моленбек џамије и он је одређен да се обрати Влади Белгије по том питању.

"Ми ћемо се обратити властима наше земље и жалити се полицији, наравно. Зато што постоје две ситуације када примите ову врсту писма: то је документ написан од стране неке веома неуравнотежене личности, или је врло озбиљна претња", казао је Хабачић за локалне медијску кућу РТБФ.

"Оно што нас такође брине је име аутора писма које не знамо, али који користи сличну терминологију као Исламсла држава", додао је он.

С обзиром на контекст, Џамал Хабачић је такође забринут у вези могућих исламофобичних аката, без обзира да ли били вербални или физичке природе.

"Ово писмо је један од оних елемената. У тренутној атмосфери страха који је присутан у мислима свих, ово је узнемирујуће", нагласио је за Ле Паризијен.

Друге две џамије у региону такође су добила оваква писма са сличним претњама, наводи РТ. Атадамун џамија сматра се кључном институцијом за муслимане у Моленбек округу, подручју у близини белгијске престонице. која је повезана са нападима у Паризу 13. новембра, када је убијено 130 људи. Прошле недеље, белгијски премијер Чарл Мишел изјавио је да влада може затворити "одређене радикалне џамије" у Моленбек округу због страха да је то место где одакле је "дириговано" нападом на Париз, преноси РТ.
Прочитајте још: 
Белгијска престоница Брисел била је блокирана четири дана због страховања да би се могли поновити напади као у Паризу. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА