Најновије

Трамп затражио да САД потпуно забране усељавање муслимана

Претендент за кандидатуру Републиканске странке на председничким изборима у САД Доналд Трамп позвао је данас на увођење тоталне забране уласка муслиманима у САД, која би требало да буде на снази док се Конгрес о томе не изјасни.
Трамп (Фото: ЈуТјуб)

Трамп (Фото: ЈуТјуб)

Трамп је у саопштењу навео да анкете јавног мњења указују на мржњу муслимана према Американцима, што би могло да резултира новим нападима. - Без обзира на анкете, свима је очигледно да је мржња несхватљива. Одакле та мржња потиче и зашто, то морамо да утврдимо - навео је Трамп, пренеле су агенције. Према његовим речима, док се то не уради и не схвати проблем и опасност коју представља та претња, САД не могу бити "жртва ужасних напада људи који једино верују у џихад и немају осећаја, нити поштовања за људски живот". Међутим, Трампов позив противан је америчким вредностима, изјавио је заменик саветника за националну безбедност Беле куће Бен Роудс. Он је за Си-Ен-Ен рекао да такав позив штети националној безбедности САД. - То је потпуно у супротности са нашим вредностима. Имамо закон који гарантује поштовање слободе вероисповести - казао је Роудс, додајући да екстремисти Исламске државе покушавају да прикажу да су САД у рату са исламом, пренео је Ројтерс.
Прочитајте још:ХЕСУАНИ: Ердоган лаже, никад нисам трговао нафтом, ИД нафту превози у ТурскуУКРАЈИНА МОЛИ ЕВРОПСКУ УНИЈУ: Jацењук тражи да EУ блокира Северни ток 2
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА