Најновије

ЗАИСТА БОЛЕСНИ ЗАПАД: Вођа Исламске државе кандидован за Тајмову титулу "Личност године 2015"

ВАШИНГТОН - Утицајни амерички лист Тајм објавио је најужу листу кандидата за титулу "Личност године 2015", а међу њима је - веровали или не - тренутно најпоремећенији ум на планети, вођа Исламске државе, Абу Бакр ал-Багдади.
Исламска држава (Фото: ЈуТјуб)

Исламска држава (Фото: ЈуТјуб)

(Не)човек који је за сваку осуду, поремећени масовни убица, психотични религијски фанатик и најужаснији могући терориста и криминалац, нашао се заједно раме уз раме са руским председником Владимиром Путином, иранским председником Хасаном Роуханијем, немачком канцеларком Ангелом Меркел и кандидатом за председника САД-а, милијардером Доналд Трампом. Лист Тајм пише да Путин игра "одлучујућу улогу у борби против Исламске државе", Меркеловој се признаје ангажованост на пољу решавања проблема везаних за мигрантски талас у Европи, ирански лидер Роухани је на листи због постизања нуклеарног споразума са западним земљама, а на листи је и једна организација која се бори за права афроамериканаца "Black Lives Matter". Сам акт кандидовања човека као што је Абу Бакр ал-Багдади за титулу "Личност године" представља по свим критеријумима најгрубље вређање жртава терора Исламске државе, али и удар на основне цивилизацијске вредности. Поставља се питање какви изопачени умови одлучују да истичу на овакав начин тренутно најмонструознијег зликовца на свету и да ли било ко размишља какав ефекат би могло имати евентуално проглашење ал-Багдадија за "Личност године 2015" на религиозне фанатике и џихадисте широм света. Подсећамо, Адолф Хитлер је био награђен овом титулом часописа Тајм 1938. године, али то је било пре отпочињања глобалних сукоба и проузроковања масовних жртава. У случају вође Исламске државе, број жртава је у овом тренутку и више него монструозан.
Прочитајте још:ВОЈНО-ОБАВЕШТАЈНА АГЕНЦИЈА: Повратници са ратишта из Сирије опасностНа мапи Исламске државе у Европи Србија и регион (ФОТО)
Извор: Правда    

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА