Најновије

ХАН: Отварање поглавља убрзаће пут Србије ка ЕУ

Комесар ЕУ за проширење и политику суседства Јоханес Хан боравиће данас у посети Србији. Комесар ЕУ за проширење и политику суседства Јоханес Хан изјавио је, уочи посете Београду, да ће отварање првих преговарачких поглавља, које је најављено за следећу недељу, донети нову динамику и убрзати процес европских интеграција Србије.
Јоханес Хан (Фото: Википедија)

Јоханес Хан (Фото: Википедија)

Хан ће се у Београду сусрести са премијером Александром Вучићем, председницом Народне скупштине Мајом Гојковић, лидерима одборничких група, представницима српских медија и новинарима из ЕУ који су у посети Србији, наведено је у саопштењу Делегације ЕУ у Србији. Комесар Хан ће се обратити Народној скупштини уводним излагањем. Он је, уочи посете Београду, рекао да ће отварање првих преговарачких поглавља, које је најављено за следећу недељу, донети нову динамику и убрзати процес европских интеграција Србије. Он је, у разговору за РТС, изразио очекивање да ће и поглавља 23 и 24 о владавини закона бити отворена у првој половини следеће године, али је додао да сада није могуће прецизирати када тачно јер, како каже, дебата о томе траје. "Захваљујући важном послу који је обавила Србија, можемо званично да потврдимо оно што смо најављивали - пре краја године ће бити отворена прва поглавља. То је важан корак јер ће отварање поглавља донети нову динамику и убрзати процес интеграција", рекао је комесар Хан. Како је указао, у оквиру поглавља 35 потребно је наставити нормализацију односа са Приштином и примену споразума до сада постигнутих у дијалогу, али је нагласио да је такође важно фокусирати се на то која поглавља ће бити следећа. "Отварање првих поглавља је важно и узело је доста времена, али грађани Србије не треба да се брину да ће сада за следеће поглавље бити потребне још две године, јер би тим темпом преговори трајали до краја века. Сада ћемо имати другачију динамику", каже комесар Хан. Како је навео, постоји уверење код свих да је отварање поглавља 23 и 24 "најбољи начин да се бавимо питањима владавине закона, реформе правосуђа или слободе медија". Према његовим речима, у наредном пероду важно је отварање радних места, а важне су и инвестиције, као и да економски развој буде у центру пажње. Хан ће се у Београду сутра срести са премијером Александром Вучићем, председницом Народне скупштине Мајом Гојковић, лидерима одборничких група, представницима српских медија и новинарима из ЕУ који су у посети Србији, наведено је у саопштењу Делегације ЕУ у Србији.
Прочитајте још:ШЕШЕЉ: Вучићу, опрости Гашићу!ПАЈТИЋ ТВРДИ: Немце занимају наши ставови, јер смо будућа власт!ПЉУВАЧИНА У СКУПШТИНИ: Дачић против Шутановца и Живковића
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА