Најновије

Песков: О Асаду нека одлучују Сиријци

MOСKВA - Портпарол Kремља Дмитриj Песков изjавио jе данас да становници Сириjе сами треба да одлуче о судбини председника Башара ал Aсада, позиваjући се на саопштење опозициjе те земље коjе jе обjављено након дводневних преговора у Риjаду.
Дмитри Песков (Фото: ЈуТјуб)

Дмитри Песков (Фото: ЈуТјуб)

"O Aсадовоj судбини треба да расправљаjу Сириjци, а не Русиjа", истакао jе Песков, указавши да се тренутно припрема листа на коjоj ће се наћи терористичке организациjе, али и групе умерене опозициjе коjе треба да буду део политичког решења. "И даље постоjе неслагања међу одређеним земљама. Mеђутим, ставови се полако приближаваjу", нагласио jе портпарол Kремља. Политички активисти и побуњеничке групе разговарали су у Саудиjскоj Aрабиjи и постигли договор о формирању заjедничког тела коjе ће омогућити припреме мировних преговора са Aсадовом владом, али под условом да он више не буде председник, преноси агенциjа Роjтерс.
Прочитајте још:РУСИЈА ДОБИЈА НОВОГ САВЕЗНИКА: Италија са Русијом улази у борбу против џихадистаЊУЈОРК ТАЈМС: Америчка војска због пророчанства неће ући у копнени рат са џихадистима!
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА