Пржење хране на сунцокретовом или биљном уљу штетније је него на маслацу или свињској масти, упозоравају стручњаци.
Здравија је него што мислимо (Фото: prakticanzivot.com)
Они објашњавају да проблем настаје код загревања јер се тада ослобађају токсичне хемикалије које могу изазвати срчане болести, деменцију и туморе. Због тога препоручују да се храна припрема на маслиновом или кокосовом уљу, па чак и на "озлоглашеној" масти и маслацу, масноћама животињског порекла. Научници са Универзитета Монтфорт у Енглеској тврде да риба и кромпирићи који се прже на биљном уљу могу да садрже 100-200 пута више алдексида него што је дозвољени дневни унос према препоруци Светске здравствене организације. - Неки облици неуролошких болести попут Алцхајмерове повезани су с алдехидима и што дуже конзумирате те токсине, биће вам горе - упозорио је др Монсах Мансури.
Прочитајте још:Смршајте за 15 дана уз помоћ дијете „Златно семе“Древни рецепт за препарат који лечи астму, бронхититс и упоран кашаљОПАСНИЈИ И ОД ХЕРОИНА: Потпуно легалан, а научници упозоравају, штетнији од најгорих дрога!
Извор: Информер
Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.Донације можете уплатити путем следећих линкова:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.