Најновије

ЗАЕВ ШОКИРАО: Ако у јуну Северна Македонија не добије датум за почетак преговора са ЕУ подносим оставку!

Македонски премијер Зоран Заев упозорио је да ће поднети оставку уколико Северна Македонија у јуну не добије датум за почетак преговора са Европском унијом.

Зоран Заев (Фото: Јутјуб)

"Рекао сам: Уколико променимо име, одржавамо добре односе са Грчком и Бугарском и ако се покрену све реформе, Европа ће испунити обећања. Ако се то не догоди, нормално је да се преузме одговорност. Нећу да чекам да опозиције или Собрање нешто ураде, већ ћу преузети одговорност и вратићу мандат", рекао је Заев белгијском Соару.

Заев је, истовремено, упозорио да би неиспуњавање обећања везаних за евроинтеграције могло навести грађане да се окрену националистичким структурама у држави.

"Имали смо хибридни режим који је уништио демократска права и слободе, све основе на којима почива озбиљна држава и постоји ризик да се у то време вратимо", упозорио је Заев.

Македонски премијер је, такође, рекао да би заменио две Нобелове награде за мир за позитивну одлуку везану за почетак преговора Северне Македонија и ЕУ.

"Мењао бих и две Нобелове награде за такву одлуку Европског савета. За мене је огромна част што сам номинован, али наша награда је потврда нашег рада и једина потврда који ми у овом тренутку нешто значи је одлука Еворпског савета", рекао је Заев.

Еди Рама има тесне везе са нарко босовима, више о томе ОВДЕ.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА