Најновије

УБИЛИ СУ ЈОЈ БРАЋУ, А ЊУ СИЛОВАЛИ: "Био је огроман, чудовиште... Бацио ме на под и наставио тући" (ВИДЕО)

Млада Јазитка Надиа Мурад Баси Таха је Савету безбедности Уједињених нација говорила о ноћним морама које је преживела у три месеца заточеништва од стране припадника "Исламске државе", молећи их да униште ову терористичку организацију.
Јазиткиња Нада Мурад која је преживела терор Исламске државе (фото: Дејли мејл принтскрин)

Јазиткиња Нада Мурад која је преживела терор Исламске државе (фото: Дејли мејл принтскрин)

Ова двадесетједногодишњакиња је описала како је изгледао прогон Јазида и како изгледа трговина женама и децом мањинских група као „ратног плена“. Надиа је описала петнаесточланом Савету како је отета из села у Ираку – у аугусту прошле године, те је одвезена аутобусом до једне зграде у Мосулу. "Све време су ме понижавали и сексуално злостављали", наставила је. "Одведени смо у Мосул са још 150 других јазидских породица. У згради су биле хиљаде породица са децом које су мењане као дарови. Један човек је дошао до мене. Желео је да ме одведе са собом. Гледала сам у под и била сам престрављена. Када сам дигла поглед, видела сам огромног човека. Изгледао је као чудовиште." "Плакала сам, рекла сам му да сам превише млада, а да је престар за мене. Ударио ме. Бацио на под и наставио ударати", наставила је. „Неколико минута касније, други човек је дошао. Ја сам и даље гледала у под, видела сам да је мањи. Преклињала сам га. Молила сам да ме одведе. Први човек ме је превише престрашио." "Човек који ме је повео са собом, тражио је да променим религију. Одбила сам. Желео је да ме ожени."
Осуда могућег геноцида над Јазидима
УН је осудио "Исламску државу" због могућег геноцида над Јазидима, након што су покренули кампању убијања, силовања, злостављања и тортуре над овим народом. Упућен је апел Савету безбедности да се обрати Међународном кривичном суду.
Надиа је наставила: "Те ноћи ме претукао. Скинуо је моју одећу, одвео ме у собу где су били и стражари. Тада је почео њихов злочин, док се нисам онесвестила." "Преклињем вас, решите их се." Надиа је успела да побегне након три месеца тортуре, сада живи у Немачкој. Припадници Исламске државе су убили њену браћу. Први састанак СБ УН због трговине људима долази дан након што је објављен извештај о трговини људима од стране "Исламске државе" и других група, као што је и Боко Харам.
Прочитајте још: 
Извор: cik.ba

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА