Најновије

(МАПА) ВЕЛИКИ ЈУРИШ: Цела Латакија над дохват руке руске коалиције!

Сиријска арапска војска (САА) је објавила да је уз помоћ руских ваздухопловних снага и борца Хезболаха ослободила готово целу северну покрајину Латакија, преузевши контролу над више од десет стратешких узвишења током викенда.
Сиријска војска (Фото: РИА Новости)

Сиријска војска (Фото: РИА Новости)

У недељу је САА потиснула милитанате из Рвеисет Адоуа, Кетф ал-харамија и Јакоубера, преноси новинска агенција Фарс. Три узвишења се налазе између региона Салма и Кабани. Поред тога, "сиријске трупе и Националне одбрамбене снаге извршиле су упад на упориште милитаната у близини села Ал-Кабир, при чему је убијено или рањено мноштво екстремиста и преузета је пуну контролу над селом", рекао је медиј позивајући се на сиријску војску.Само дан раније, снаге Дамаска биле су победоносне у ономе што је новинска агенција описује као "низ жестоких борби" са екстремистима. Масовно офанзива ССА завршила са заузимањем осам стратешких узвишица и села у покрајини Латакија. Више од 25 терориста је убијено у тој операцији, а њихова опрема уништена.
Прочитајте још:ПРШТИ НА СВЕ СТРАНЕ: Најбољи руски војни снимци из претходне недеље (ВИДЕО)ТРАМП: Америка више нема новца за конфронтацију са Русијом
Извор: srbijadanas.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА