Најновије

РАСКОЛ У СНС: Посланици напредњака по овом питању гласали супротно једни од других!

Посланици владајуће СНС су се поделили и различито гласали како ниједан кандидат за тужиоца за ратне злочине не би добио довољно гласова.
Зоран Бабић и Александар Мартиновић (фото: Ал Џатира принтскрин)

Зоран Бабић и Александар Мартиновић (фото: Ал Џатира принтскрин)

Како „Блиц“ сазнаје, овом расколу посланика који по правилу дишу као један у понедељак је претходио састанак две „фракције“ СНС и посланика СПС како би било осигурано да Србија не добије тужиоца за ратне злочине. СПС, ПУПС, део СПО и део напредњака гласали су за Снежану Станојковић, док је други део СНС, али и један део СПО, гласао за Дејана Терзића, који је практично већ био виђен за ту функцију. Терзић је добио 109 гласова, а да би тужилац био изабран потребна је већина од укупног броја посланика, њих 126. Сада је на републичком тужиоцу Загорки Доловац да из редова тужилаца постави в.д. тужиоца за ратне злочине, и то најдуже на период од годину дана. Да је цела ситуација била крајње чудна, потврдио је и посланик владајуће коалиције из редова ПУПС Константин Арсеновић. - ПУПС је гласао за жену. Ја не знам ни једног ни другог. Ето, хтели смо жену - каже Арсеновић. Он признаје да је био изненађен расколом у владајућој коалицији. - Било ми је чудно. Није логично да се подели СНС. Једино ако су се договорили да ниједно не прође - каже Арсеновић. Посланик СПС Неђа Јовановић потврђује да су социјалисти гласали за Станојковићеву, али тврди да им нико то није сугерисао. Јовановић негира да су социјалисти били против Терзића јер је судио Милету Брежанчићу, који се спомиње као финансијер СПС. С друге стране, посланик СНС Александар Мартиновић каже да „сваки посланик самостално гласа или не гласа“. Како сазнаје Блиц, Дејан Терзић је био непријатно изненађен исходом гласања. - Рекао је да се осећа превареним и да му више неће пасти на памет да се кандидује - каже извор „Блица“.
Прочитајте још: 
„Очекујем да мој наследник буде неко са значајним тужилачким искуством, човек из тужилачких редова. У тужилачкој организацији има сјајних људи који овај посао могу да наставе. Нећу да коментаришем то што нико није изабран, то је реакција законодавне власти у оквиру њене надлежности“, изјавио је јуче за „Блиц“ Владимир Вукчевић, актуeлни тужилац за ратне злочине. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА