Најновије

Страни плаћеници стигли у Украјину

Војна шпијунажа Доњецке Републике тврди да је Кијев у Мариупољ и Артјомовск послао стране плаћенике и да су они „већ стигли”.
Украјинска војска (Фото: lb.ua)

Украјинска војска (Фото: lb.ua)

Министарство одбране ДНР је саопштило: „У Мариупољ је стигло до 100 турских најамника. Њихов задатак биће извођење провокација и диверзија против војних и цивилних објеката у приобалној зони Доњецке Републике и Русије”. Према истом саопштењу, у Артјомовск је – у униформама украјинске армије – стигло око 200 страних плаћеника. Међу њима је највише оних који говоре енглески, али има и Пољака, Словака и Турака. Војни врх ДНР тврди и да Украјинци не престају да бившим линијама фронта примичу и тешко наоружање. Навео је, поред осталог, да се између градића Мирноје и Волноваха појавила 14 украјинских тенкова и 12 вишецевних ракетних бацача „Град”. Са сличним подацима огласило се и Министарство одбране Луганске Републике.
Прочитајте још:КАД РУСИ КАЖУ ДА ЈЕ УНИШТЕН ТЕРОРИСТИЧКИ КАМП: Ево како то стварно изгледа! (ВИДЕО)Конашенков: Турски генералштаб признао да је плански срушио руски Су-24ОДОЗГО СУХОЈИ, А ОДОЗДО: Сиријац туче по брду! (ВИДЕО)
Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА