Најновије

ВУЧИЋ: Много би значио договор ЕУ и Русије о гасоводу

БЕОГРАД- Премијер Александар Вучић изјавио је да Србија за сада има стабилно снабдевање гасом, али да ће нам у будућности бити потребно све више гаса и да би договор између Европске уније и Русије о гасоводу много значио.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

"Бринем о томе и знамо да ми можžемо да будемо у проблему, и зато би договор Европске уније и Русије за нас много тога значио и то би за нас било најважžније", рекао је Вучић, одговарајући на питање да ли има шансе да се пројекат гасовода "Јужни ток" настави, будући да се ових дана поново чују гласине да би тај пројекат могао ду буде реанимиран.

Премијер је истакао да је Србији потребан гас и да ће наставити и са НИС и са Гаспромом да ради на проширењу складиšшта гаса у Банатском Двору, на милијарду кубних метара, а онда ће се видети да ли ће у Итебеју да се направи за јошš милијарду кубних метара.

"Тиме бисмо годиšшње потребе Србије увек имали покривене, али то није довољно. ШŠта ми да радимо ако се сутра прекине снабдевање преко Украјине, а никада не знамо какви ће односи Русије и Украјине да буду, осим да они никада неће зависити од Србије", приметио је премијер.

Он је навео да је слуšшао безброј прича и разговарао безброј пута са свима, тражžио да види различите понуде, да се види која је најбоља, али да је на крају одговор био - "ниоткуд нема гаса".

"Имамо само гас који преузимамо са Берегова, исто као и до сада", рекао је Вучић наводећи да и Србија, Бугарска, Мађарска, Словачка, и Аустрија морају да имају гас.

"Па како то може? Господин (Зигмар) Габријел, свака му част, он се бори за своју земљу. Он каžже: Мени као Немцу, као министру привреде, као заменику премијера, потребан је ваšш гас, ајде да се договоримо. Па чекај, свака част, капа доле, пријатељу, али и нама треба гас, хајде да видимо сад моžже ли ту нешšто да се договори", навео је Вучић.

Додао је да се нада да ће бити бољи односи измеду Руске Федерације и Европске уније, па да се онда врати на оно šшто је žживот, јер ће, како је рекао, Србија да троши све више гаса даљом индустријализацијом и економским напретком и ићи ће на две и по милијарде, па на три милијарде кубних метара гаса. Оценио је, међутим, да од приче да ћемо гас добити са острва Крка нема нишšта.

"Направићемо ми интерконекторе и идемо у изградњу интерконектора са Бугарском, али вас питам, објасните ми како кад ни Бугарска нема одакле да га узме", навео је Вучић.

Прочитајте још:

ДРЖАВНИ УДАР НА ДРЖАВНУ МАФИЈУ: Биће још хапшења, следећи Живковић и Мишковић?!

Вучић о кандидатури Вука Јеремића за генералног секретра УН-а

Вулин: Борба против корупције и криминала неће стати

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА