Најновије

Стефановић: Бесмислица је да НАТО привлачи инвестиције

БЕОГРАД - Ми смо једина странка која је за чланство у ЕУ, додуше уз критику ЕУ и борбу за бољу ЕУ, и која је изричито против чланства у НАТО-у, а да нисмо на десници, каже Борко Стефановић, лидер Покрета левице Србије, у интервјуу за Спутњик.
Борко Стефановић (Фото: ЈуТјуб)

Борко Стефановић (Фото: ЈуТјуб)

А зашто? — Због тога што не видимо ниједан рационалан разлог и објашњење шта Србија добија конкретно учлањивањем у НАТО. Уопште нам није јасно шта је то добро, осим оних бесмислених мантри да ће бити више инвестиција ако сте члан НАТО-а. Не видим уопште ниједан доказ који то поткрепљује и који може да ми направи компарацију, рецимо, са Финском, Аустријом, Шведском, и да ми каже да они сваке године губе толико и толико јер нису чланови НАТО-а. Не полазимо са емотивне позиције. Лако нам је да кренемо том линијом и да кажемо нећемо у НАТО зато што су нас бомбардовали. Тражимо конкретно — колико пара ће имати наменска индустрија Србије? Какво наоружање морамо да купујемо и од кога, ко ће нам дати новац за то наоружање, да ли ће наша војска напредовати, стагнирати или и даље пропадати? Да ли ће наши људи ићи да се боре на Блиски исток, у Африку, на Медитеран…То нисмо чули. Претпоставимо, ви сте сутра власт, а има оних који кажу да интеграције Србије неће бити само евроинтеграције већ евроатлантске интеграције. Србија је пред уласком, али јој се каже да мора у НАТО. Како ви као власт одлучујете о томе? — То је потпуно незамислива ситуација. И сад НАТО јавно говори да нема намеру да позива Србију, ако Србија то не жели. Наравно да треба ићи на референдум, нисмо против тога, само што се грозим партија у Србији које се ваде на референдум, а неће да дају вредносни суд о НАТО-у. То је кукавичлук.
Прочитајте још:‘ОЋЕ У ПАРТИЗАНЕ: Борко одушевљен новом фото-монтажом свога лика!Девенпорт: Није признавање, него нормализација односа!
Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА