Најновије

Николић не иде на прославу Дана Републике Српске у Бањалуку

БЕОГРАД - Председник Србије Томислав Николић неће у суботу присуствовати обележавању Дана Републике Српске у Бањалуци, у коју одлазе премијер и готово цела влада из Београда.
Додик и Николић (Фото: ЈуТјуб)

Додик и Николић (Фото: ЈуТјуб)

Како нам је речено на Андрићевом венцу, Николић је добио позив да дође на прославу, али је спречен због претходно договорених обавеза. Уставни суд БиХ, подсетимо, прогласио је Дан РС - 9. јануар, неуставним, због чега у Сарајеву са негодовањем гледају на припрему свечаности на коју долазе и министри из Београда. У међувремену, српски члан Председништва БиХ Младен Иванић додатно је "долио уље на ватру" најављујући да ће од председника Србије Томислава Николића "тражити да се не меша у унутрашње односе у БиХ": - Моја порука, када се чујем с њим, биће: не уплићите се у наше унутрашње прилике, то је наша ствар, а ми се нећемо уплитати у ваше унутрашње прилике. Иванић је оценио да је Николићева "отворена подршка" председнику Републике Српске Милораду Додику "потпуно непримерена, јер значи неку врсту арбитрирања у односима међу политичким странкама у БиХ и поручио да ће Николићу рећи да "Додик није РС". Уколико се Иванић и Николић не буду чули раније, прилика да свако разјасни своја гледишта биће у марту, када би председник Србије требало да оде у званичну посету Сарајеву. Сусрет са Вујановићем није у плану И председник Црне Горе Филип Вујановић изразио је жељу да се што пре "исприча" са председником Србије, због Николићеве оцене да је Црна Гора "играчка" у рукама НАТО и ЕУ. Међутим, како нам преносе из кабинета председника, за сада нема планираних састанака двојице шефова држава, па ће њихов разговор, по свему судећи, сачекати неки регионални форум, мада ниједан није заказан у скорије време.
Прочитајте још:Вучић: Програм стао у две речи „Вучићу, педеру!“Муфтија Јусуфспахић: Није Турска сама оборила руски Сухој!
Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА