Најновије

УМЕСТО БОЖИЋНЕ ЧЕСТИТКЕ: Муфтија Дудић осуо по СПЦ - оптужује за монопол!

БЕОГРАД - Мешихат Исламске заједнице у Србији саоштио је данас да подржава предлог министра просвете Срђана Вербића за укидање веронауке у школама, јер, како су оценили, више не служи циљу због којег је уведена.
Смета им СПЦ (Фото: shark-tank.com)

Смета им СПЦ (Фото: shark-tank.com)

Председник Мешихата муфтија Мевлуд Дудић навео је да је Српска православна црква "успоставила монопол у реализацији веронауке" у школама и да би даље инсистирање на реализацији неминовно водило гомилању негативне енергије, која ће лоше утицати на морално и културно формирање младих генерација. Дудић подсећа да је Мешихат 2002. године подржао увођење веронауке у школе, верујући да ће се кроз верску едукацију унапредити верска права, међуверско разумевање и толеранција, као и равноправност међу верским заједницама и грађанима. "Нажалост, последњих година сведоци смо злоупотребе утицаја Српске православне цркве на државне органе и школске установе у виду успоставе монопола у реализацији веронауке у школама", наводи Дудић. Он такође тврди да су представници Исламске заједнице незаконито искључени из владине комисије за веронауку, а да су на њихова места дошла "нестручна лица, верски и политички подобна цркви и њеним политичким факторима".
Прочитајте још:ЖЕСТОК УДАР ЏИХАДИСТА: Погледајте хаос у Шеик Маскину! (ВИДЕО)КРВАВИ БАДЊАЦИ: Пре 100 година Мојковац је узео славу Термопилу (ФОТО / ВИДЕО)
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА