Најновије

Вучић: Молио сам Хрвате, али не вреди...

БЕОГРАД - "Ја морам да штитим Србију и Устав. Сто пута им понављамо, хоћемо мир, само немојте да набављате лансирне рампе за балистичке ракете и нема проблема, али они морају да то ураде. Србија врло повољно може да реши проблеме, али пре свега жели да сачува добре односе у региону, не радимо ми ово да бисмо неком претили, ево, ви кажите да нећете офанзивно, ми онда нећемо чак ни дефанзивно", рекао је премијер Александар Вучић при сусрету са руским вицепремијером Дмитријем Рогозином, пише сајт РТС-а.
Рогозин и Вучић (Фото: ЈуТјуб)

Рогозин и Вучић (Фото: ЈуТјуб)

"Ми сматрамо да Балкану није потребна милитаризација, али безбедност нашег пријатеља и суседа Србије нас не може оставити равнодушним. Полазимо од тога да Србија има потребу за одбрамбеним наоружањем због ових нараслих ризика. И како бисмо ми могли да останемо по страни у тој ситуацији? Ја не разумем", рекао је Рогозин. "Знао сам да ће вам се мој поклон премијеру Вучићу много свидети, али ако уозбиљимо причу питање војнотехничке сарадње не захтева галаму, конкретне ставке овог списка не могу да буду објављене док га не размотре стручњаци за војнотехничку сарадњу. Зато вас молим да имате стрпљења. Ове испоруке су легитимне и могу да буду остварене на молбу званичног Београда", рекао је Дмитриј Рогозин, заменик председника Владе Русије.
Прочитајте још:ШУТАНОВАЦ ОШТРО ПРОТИВ РУСКОГ ОРУЖЈА: Напао Вучића преко Твитера!КАД РУСИ НАПРАВЕ: Погледајте савршену прецизност руске авијације! (ВИДЕО)
Извор: Правда / РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА