Најновије

ЛНР ПОД УДАРОМ: Украјинци три пута напали у последњих 24 часа

ЛНР - Власти Луганске народне Републике су саопштиле да је украјинска армија у последњих 24 часа три пута прекршила примирје.
Призор из Донбаса (Фото: ЈуТЈуб)

Призор из Донбаса (Фото: ЈуТЈуб)

У саопштењу се наводи да жртава нема, као и да није причињена већа материјална штета, али се позива међународна заједница да изврши притисак на Кијев у циљу приморавања украјинских власти и војске Украјине да поштују примирје договорено у Минску. У последњих два-три месеца све учесталији су напади украјинске армије, а и мониторинг мисија ОЕБС-а је потврдила тврдње новоруских власти о сталном кршењу Минског споразума од стране Украјине. Руски медији јављају да је јутрос нападнут и аеродром у Доњецку, те да украјинска армија користи артиљерију калибра 82мм. Реч је о тежем нападу на позиције армије ДНР. Подсећамо, јуче је украјински председник, Петро Порошенко, изразио уверење да ће Украјина повратити Донбас до краја ове године. Порошенко је истакао да верује да ће то постићи преговорима и политичким инструментима, а не војним. Највећи број политичара и аналитичара у Новорусији је уверен да ће сукоби ескалирати овог пролећа.
Прочитајте још:Нови председник Каталоније одбацио „проглашавање независности“ГЕНИЈЕ: Погледајте систем сиријског снајперисте! (ВИДЕО)
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА