Најновије

ЗОРАНА МИХАЈЛОВИЋ: СНС ће после избора бити окосница нове владе

БЕОГРАД - Потпредседница Владе Зорана Михајловић је у изјави за "Данас" изразила уверење да ће грађани на ванредним изборима подржати напоре СНС да Србија остане политички стабилна.
Зорана Михајловић (Фото: Јутјуб)

Зорана Михајловић (Фото: Јутјуб)

Без стабилне Србије нема стабилног региона, а Србија ће остати стабилна само ако после ванредних избора добије нову владу са широком подршком у парламенту, изјавила је она и додала да је уверена да ће СНС бити окосница и нове Владе Србије. "Политички јака и стабилна Србија моћи ће да одоли и свим безбедносним искушењима у региону, али и да својим грађанима обезбеди мир и сигурност. Зато верујем да ће грађани на изборима показати мудрост и одговорност и да ће подржати наше напоре да Србија остане политички стабилна", напоменула је Зорана Михајловић. У контексту чињенице да би на пролеће изборни талас могао да захвати више земаља у региону, она је на питање "Данаса" да ли би то могло додатно да пољуља стабилност и безбедност, одговорила тако што је напоменула да "ретко која земља региона може да се похвали политичком стабилношћу као што је Србија има већ две године". "И то је превасходна заслуга премијера Александра Вучића и његове регионалне политике. Међутим, последња дешавања у суседству и све оно што тек очекује земље региона не дају нам право за оптимизам, већ много више за стрепњу. Управо зато Србија мора да остане стабилна", истакла је Михајловић, објављено је на сајту тог листа. Зорана Михајлиовић је, такође, рекла да Србији никако не би одговарало да се у Републици Српској одржи референдум. Она је нагласила да би најављено одржавање референдума у РС пореметило стабилност у региону до чега је Србији много стало, и због чега јој остварење намера председника РС Милорада Додика, "никако не би одговарало". "Зато је премијер Србије Александар Вучић замолио председника Милорада Додика да размисли о одржавању референдума, а против референдума се изјаснио и председник Србије Томислав Николић", истиче Михајловићева за "Данас". Према њеним речима, Србија поштује територијални интегритет БиХ, а Београд жели најбоље могуће односе са Сарајевом. "Србија је гарант Дејтонског споразума на основу кога имамо специјалне везе са Републиком Српском. Колико Србија поштује РС и наш народ који живи у њој, показали смо и 9. јануара када се готово читава Влада Србије окупила на обележавању Дана РС", истакла је потпредседница Владе Србије.
Прочитајте још:ВУЧИЋ ОПТИМИСТА: Неће бити тешких мера, само непопуларнихСРБИ НАПОЉЕ: Лорд Робертсон открио циљеве бомбардовања ’99!ПОКРЕТ „ДОСТА ЈЕ БИЛО“: Ер Србија у 2014. направила историјски губитак од 75 милиона евра!
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА