Најновије

ЛУГОВОЈ: Британска шпијунажа је покушала да ме заврбујe

Посланик Државне Думе Русије – Андреј Луговој којег Британци сумњиче да је отровао бившег агента КГБ Александра Литвињенка који је издао своју земљу и почео да ради за МИ-6 – изјавио је синоћ да је британска шпијунажа покушавала да и њега заврбује.
Андреј Луговој (Фото: РИА Новости)

Андреј Луговој (Фото: РИА Новости)

„Британци су ми увек са великим задовољством издавали визу. Све до маја 2006-те. Тада су ме одбили јер су нешто пре тога покушали да ме заврбују, али нису успели“. Додатно је разјаснио: „Литвињенко је умро у новембру 2006-те, а у марту и априлу те године ми је било отворено предложено да сарађујем са британском шпијунажом. Одбио сам, а већ у мају те године је био одбијен мој захтев за визу. Телефонирао сам Литвињенку, а убрзо ми је виза била издата. Отада повезујем та два догађаја“. Луговој не искључује могућност да је и он био озрачен полонијумом заједно са Литвињенком. Међутим, допушта и могућност да се то догодило на неком другом месту. „Живео сам у британским хотелим, летео сам британским авионима, сретао се са представницима британског естаблшмента. Бог сам зна где ми је нешто могло да буде подметнуто“ – нагласио је Луговој. Притом је навео да се – заједно са другооптуженим Дмитријем Ковтуном – дуго лечио после повратка из Велике Британије. Чак је навео да је руско државно тужилаштво отворило кривични поступак поводом „покушаја убиства грађана Русије Андреја Луговоја и Дмитрија Ковтуна“.
Прочитајте још:СОВЈЕТСКО ЧУДОВИШТЕ: Чувени Т–35 тенк реконструисан у Русији (ВИДЕО)САМЕ СУ КРИВЕ: Овако келнски имам оправдава мигранте-силоватеље!МОЛДАВИЈА ПРЕД ТОТАЛНИМ КОЛАПСОМ: Настављају се масовне анти-западне демострације (ВИДЕО)
Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА