Најновије

Немачка враћа своје злато из сефова по свету

БЕРЛИН - Немачка централна банка, Бундесбанка саопштила је данас да је прошле године вратила у земљу веће количине златних резерви из сефова у иностранству.
Наци злато (Илустрација: Архива)

Наци злато (Илустрација: Архива)

"Бундесбанка је у 2015. години наставила са успешним трансфером злата. Прошле године је у Франкфурт пребачено 210 тона злата из сефова у иностранству, односно око 110 тона из Париза и нешто мање од 100 тона из Њујорка", наводи се у саопштењу Бундесбанке, а преноси агенција Франс прес. Златне резерве Немачке су друге највеће на свету после резерви САД, прецизира француска агенција, и додаје да су у овом месецу немачке резерве биле "тешке" 3.381 тону, на основу најновијих података Светског савета за злато. Златне резерве Бундесбанке су деценијама чуване у трезорима других централних банака - у Паризу, Њујорку и Лондону, а највећи део златних залиха Немачка је похранила у иностранству током хладног рата, због страха од совјетске инвазије.
Прочитајте још:
Према најновијим подацима немачке централне банке, у сефовима америчке Управе федералних резерви (Фед) ускладиштено је 1.347,4 тоне немачких златних резерви, у централној банци Енглеске 434,7 тона, а у централној банци Француске 196,4 тоне. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА