Најновије

ЛИДЕР СОЦИЈАЛИСТА ИГРА ДВОСТРУКУ ИГРУ: Дачић напада Вучића с леђа!

Лидер социјалиста Ивица Дачић, што би рекао наш народ, покушава да седи на две столице.
Дачић на годишњици СПС-а у Новом Саду (Фото: принтскрин)

Дачић на годишњици СПС-а у Новом Саду (Фото: принтскрин)

Наиме, док јавност покушава да убеди да нема никакву контролу над „проблематичним“ Бранком Ружићем и Милутином Мркоњићем, који не пропуштају ниједну прилику да нападну СНС, он се, у ствари, нада да напредњаци неће освојити натполовичан број мандата у Скупштини на ванредним парламентарним изборима и да ће опет он бити тас на ваги који одлучује ко ће састављати владу, сазнаје „Ало!“ из добро обавештених избора. - Ивица игра двоструку игру. Он чека резултате ванредних парламентарних избора и нада се да би он опет могао бити тај који одлучује ко ће формирати нову владу - објашњава наш извор. Према његовим речима, ни Александар Вучић није сигуран у Дачићеву лојалност, па му због тога, иако су недавно вођени међустраначки разговори у централи СНС-а, ниједном речју није обећао да ће опет заједно формирати Владу. Дачић се пре око недељу дана у ширем друштву у једном београдском локалу чак и јавно похвалио својим политичким лукавством, тврдећи да ће на крају он бити једини победник избора. У прилог чињеници да Дачић и те како седи на две столице иде и то да он никада није казнио Бранка Ружића, када је фотографију са Игором Микићем, који је вређао премијера Вучића, поставио на свој Фејсбук профил. - Разговараћу са њим чим се вратим из Москве. А о томе ће бити речи и на органима странке - говорио је Дачић. Међутим, недуго након скандала, на Изборну скупштину београдских социјалиста Бранко Ружић је дошао у пратњи Милутина Мркоњића, који га је очински загрлио на улазу у Центар „Сава“. Иначе, док је Милутин Мркоњић „ратовао“ са потпредседницима напредњака Зораном Михајловић и Небојшом Стефановићем, лидер социјалиста је боравио у Бриселу, учествујући у дијалогу Београда и Приштине, са премијером и председником СНС-а Александром Вучићем. Сукоб је најпре покушао да заустави његов заменик Александар Антић, да би се Дачић огласио у вечерњим сатима и казао да сматра апсолутно непотребном и штетном сваку полемику и бесмислене свађе око железничке станице Прокоп, оцењујући да су за заустављање тог пројекта криви они који се и сада окупљају у неки нови ДОС.

Тајна вечера Мркоњића и Пајтића

Лидер демократа Бојан Пајтић и почасни председник социјалиста Милутин Мркоњић састали су се у новембру у једном ресторану у близини седишта демократа. Ниједан од њих није желео да говори о сазнањима новинара нити да открије да ли је повод састанка приватног или службеног карактера. - Ја баш вечерам са супругом, ви ставите да вечерам са Пајтићем - рекао је Мркоњић кад су га позвали новинари. Пајтић је рекао да је Мркоњића срео случајно. - Нисмо се састали. Имао сам састанак у том ресторану са једним човеком. Стигао сам пет минута раније. У ресторану су били госпођа Ана Бекута и Мркоњић, који ме је позвао да седнем док ми саговорник не дође, па сам седео неколико минута с њима – појаснио је Пајтић.

„Добри” и „лоши” момци у СПС

У Социјалистичкој партији Србије наводно постоје две струје, једна која подржава коалицију са Српском напредном странком и друга која је такозвана опозициона. Тако са једне стране имамо заменика председника социјалиста Александра Антића, који је увек уз премијера Александра Вучића, који се увек, када настану проблеми, потруди да „гаси ватру“. Са друге стране су Бранко Ружић и Милутин Мркоњић, који не беже од појављивања и дружења са бившим коалиционим партнерима из демократа, а неретко у медијима критикују партнере из СНС-а.
Прочитајте још:ЗСО, УНЕСКО, ИНТЕРПОЛ: Парламент Савета Европе одбио предлоге Приштине по ове три тачкеКМ новине: Вучић признао да су бриселски преговори неуставни!Радикали захтевају од Вучића да обезбеди поштовање и спровођење Резолуције 1244
Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА