Најновије

МИЛИЈАРДЕР ЈЕ САДА СТВАРНО СВЕ ОБЈАСНИО: Ево шта треба да радите са 20 и 30, а шта са 40 и 60 година да бисте били успешни!

- Пре 30. године, пратите некога. Идите у малу компанију. Обично, у великој компанији је добро учити процесе. Ви сте део онда велике машине. Али када одете у малу компанију, ви научите шта је страст, научите да сањате - рекао је Џек Ма, оснивач сајта Алибаба.
Милијардер (Фото: Јутјуб)

Милијардер (Фото: Јутјуб)

За Џека Ма је чуо цео свет! Како и не би, када је најуспешнији кинески предузетник и оснивач чувеног сајта Алибаба који је вредан скоро 200 милијарди евра! Од њега се доста паметних ствари може чути, а добри савети му не мањкају! – Једном у животу покушај нешто. Ради напорно за нешто. Покушај да промениш. Ништа лоше не може да се деси – рекао је Џек Ма. Такође, он сваку грешку сматра приходом и то каже свима, поготово младим људима. Ево шта је још рекао Џек Ма: “Када имате 20 година, будите добри студенти. Уђите у предузетиштво да стекнете мало искуства! Пре 30. године, пратите некога. Идите у малу компанију. Обично, у великој компанији је добро учити процесе. Ви сте део онда велике машине. Али када одете у малу компанију, ви научите шта је страст, научите да сањате. Научите како да радите много ствари временом. Пре 30. не ради се о томе у коју компанију одете, већ ког шефа пратите. То је веома битно. Бобар шеф вас учи другачије. Од 30. до 40. године морате да мислите бистрије када радите за себе. Ако заиста желите да будете предузетници. Од 40. до 50. морате да радите све ствари у којима сте добри. Не покушавајте да улазите у нове области. Већ је касно. Можда ћете бити успешни, али проценат умирања је превише велик. Зато од 40. до 50. године мислите на то како да се фокусирате на ствари у којима сте добри. Али када имате 50 – 60 година, радите за младе људе, јер млади људи могу да ураде боље од вас. Зато се ослоните на њих и инвестирајте у њих побрините се да буду добро. Када имате више од 60 година, потрошите време на себе, на плажи. Уживајте”
Прочитајте још:ГРУНУЛО – РАСПАМЕТИЛО: Експлодирала му граната поред главе – све снимљено! (ВИДЕО)РУСИ ОДМАХ ОДГОВОРИЛИ СЕВЕРНОЈ КОРЕЈИ: У орбиту послали своју моћну ракету ‘СОЈУЗ 2-1Б’!(ВИДЕО)НАЈТУЖНИЈЕ ВЕНЧАЊЕ НА СВЕТУ: Млада Сиријка се на овај начин супротставила џихадистима (ФОТО)
Извор: Телеграф  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА