Најновије

Британци се спремају за рат Русије и НАТО-а!

Војска Велике Британије ће у оквиру предстојеће војне вежбе "Шамал сторм" пребацити преко 1.600 војника и 300 оклопна возила у Јордан, како би проверила борбену готовост у случају да избије рат са Русијом, наводе британски медији.
Ако треба, кренуће на Русе (Фото: Википедија)

Ако треба, кренуће на Русе (Фото: Википедија)

Вежбамо за Русе, а не џихадисте

Помоћу ове војне вожбе британска армија планира да одради логистичке шеме пребацивања војске и наоружања у ратну зону из било које тачке Земље. - Војна вежба "Шамал сторм" може да послужи и као увежбавање пребацивања великог контингента британских снага у случају конфронтације Русије и НАТО-а - рекао је неименовани извор из војске Велике Британије, а преносе британске новине. Иако ће цела војна вежба бити одржана у Јордану, земљи која се граничи са Сиријом, добро обавештени извори демантују да ће војска на било који начин учествовати у борбама против Исламске државе. - Ове вежбе нису усмерене против џихадиста. Штавише, ми се припремамо да се прикључимо Американцима у Украјини, а не у Сирији - рекао је извор. Подсећамо, Европска команда оружаних снага САД недавно је објавила извештај у коме се наводи да је обуздавање руске агресије њен главни приоритет.
Прочитајте још:СПРЕЧЕН НАПАД НА МОСКВУ И САНКТ ПЕТЕРБУРГ: Руске службе ухапсиле седам припадника Исламске државе!Како Русија појачава притисак на Турску
Извор: vesti-online.com  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА