Најновије

ПРЕМИЈЕР УПУТИО ПРОТЕСТНУ НОТУ: Хаг мора да поштује Србију!

БЕОГРАД- Председник Владе Србије Александар Вучић упутио је данас Хашом трибуналу протестну ноту због непримереног односа према нашој земљи.
Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Премијер у ноти поручује суду у Хагу да та међународна институција мора да поштује Србију. Такође, подвлачи и двоструке аршине које Хаг примењује. Србији се, како указује премер, не допушта да неке случајеве води пред националним судовима, за шта су друге државе добиле сагласност. Вучић у ноти подсећа и на све дописе Србије којима је давала гаранције за пуштање оптуженика на привремену слободу због лечења, а на које се Трибунал оглушио. Хашки трибунал није одговорио на допис Владе Србије, односно премијера, из октобра 2015. да се бивши генерал Војске РС Здравко Толимир пусти ради лечења на привремену слободу, а пре неки дан, на рочишту поводом захтева Трибунала за хапшење три члана СРС, председавајући већа, судија Алфонс Ори није дозволио представнику Србије да говори.
Прочитајте још:ИСТРАЖИВАЊЕ: Да су данас избори, ево ко би ушао у парламентДОКЛЕ ВИШЕ? Слоба и даље на „црној листи“ САДПРОТЕСТНО ПИСМО ХАГУ: „Србија не дозвољава да њом ико брише патос“
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА