Најновије

ЕРДОГАН ОПЕТ ИЗНЕНАДИО ПУТИНА: Украјина производи турске Барјактаре

КИЈЕВ - Украјина је званично потврдила да отвара фабрику у којој ће производити турске дронове Барјактар, а овај пренос турске технологије Украјинцима у руке би могао бити протумачен у Кремљу као непријатељски акт.
Ердоган (Фото: Скриншот)

Ердоган (Фото: Скриншот)

Турске беспилотне летелице Барјактар су познате широм света, јер су се показале као врхунске.

Украјински министар за стратешку индустрију Олександар Камишин рекао је да је Украјина почела изградњу фабрике за производњу турских дронова Бајрактар.

„Ако говоримо о фабрици Бајрактар, о којој се у Украјини прича већ неколико година, почели су радови на изградњи ове фабрике. Било је преговора о томе, затим је било заустављања, скандала. Ова фабрика је почела да се гради у пракси, а не само на меморандумима“, рекао је Камишин.

Раније су Американци писали да ови дронови добро функционишу само ако непријатељ нема јаку противваздушну и електронску заштиту, али генерално важе за моћне дронове и радо су виђени у војскама широм света.

Након пуштања команданата Азова назад у Украјину, што је кршење договора са Москвом, овакво даље јачање сарадње Анкаре и Кијева тешко да ће бити нешто што ће приближити Анкару са Москвом, иако Реџеп Тајип Ердоган, турски лидер, увек подвлачи важност пријатељства са Русијом.

Путин и Ердоган још увек нису разговарали након инцидента са командантима Азова, а очекуј се њихов сусрет у предстојећем скоријем периоду.

Прочитајте ОВДЕ шта француски политичар каже о Космету и зашто га пореди са данашњом Француском

Извор: Правда.рс

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА