Најновије

МЕДВЕДЕВ: Путин одлучује колико Русија остаје у Сирији, а не Асад

"Русија одбацује могућност сталног војног присуства у Сирији, а о размери војног ангажмана одлучује председник Владимир Путин, а не сиријски лидер Башар ал Асад" изјавио је премијер Дмитриј Медведев.
Дмитриј Медведев (Фото: kremlin.ru)

Дмитриј Медведев (Фото: kremlin.ru)

- Понављам, Русија не намерава да остане у Сирији заувек - рекао је Медведев магазину "Тајм". Русија спроводи ограничен и специфичан задатак у Сирији на основу Асадовог захтева и зато он неће бити тај који одлучује о размери руског војног учешћа, него о томе одлучују руске власти, рекао је Медведев. Руски премијер рекао је да Москва неће тражити од западних земаља да јој укидају санкције уведене пре две године због кризе у Украјини. - Нећемо тражити ништа. Они ће доћи и рећи: Хајде да коначно завршимо с овим зато што од тога нико нема користи, сви су на губитку - изјавио је Медведев.
Прочитајте још:АМЕРИЧКИ ПОЛИТИКОЛОГ: Курди се окрећу Русији, имају све разлоге за тоДАМАСК: За један дан два војна упада из Турске на територију СиријеТЕРОРИСТИЧКИ УДАР: Самоубилачки напад аутом бомбом на полицију на југу Русије
Извор: Вести онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА