Најновије

Си Ен Ен шокиран: Асадова армија пред војним аеродромом Табака до којег су Амери хтели први да стигну (ВИДЕО)

Си Ен Ен је шокирао Американце количином руког наоружања којим располажу јединице сиријске армиије које напредују према граду Рака, седишту истоимене сиријске провинције који је Исламска држава прогласила за „привремену прстонцу Калифата“.
Сирија (Фото: Јутјуб)

Сирија (Фото: Јутјуб)

Новинари америчке телевизије снимили су репортажу о Асадовој армији на истоку Сирије и указали својим гледаоцима да на снимљеним кадровима гледају руске тенкове Т-90, вишецевне ракетне бацаче „Град“, оклопне транспортере-82A, хаубице МСТА-Б од 152-мм, артиљеријске тегљаче KAМАЗ 63501, борбене машине пешадије БМП-1, авионе Су-34, транспортно-јуришне хеликоптере Ми-8 АТМШ и борбене Ми-24. Си Ен Ен је највише снимао код насеља Атреја које се налази на путу за Раку. Америчка телевизија је подвукла да је то тренутно најважнија офанзивна операција Асадове армије и да је њен тренутни циљ да пре Американаца стигне до војног аеродрома Табака који од августа 2014-те држе снаге Исламске државе. Си Ен Ен је објавио да сиријска армија има намеру да тај аеродром преузме већ за који дан јер је од њега удаљена само 35 километара. Још је указао да је јуче преузела контролу над висом Тал-Масбах који је био једно од последњих упоришта Исламске државе дуж пута Саламија-Рака. Асадова армија, иначе, напредује и на другим фронтовима. Јер, преузела је контролу над стратешки важном термоцентралом поред Алепа која тај град снабдева и струјом и топлотном енергијом. У муњевитој акцији у којој је ликвидирано неколико десетина терориста.
Прочитајте још:Порошенко напао – Јацењук преживео (ВИДЕО)Трамп очитао лекцију Бушу: Ратујемо 15 година низашта!НИКАДА ВЕЋА НАПЕТОСТ, ПРЕТИ ПРВИ ДИРЕКТАН СУКОБ НАТО-а И РУСИЈЕ: Турци зову савезнике: „Морамо у напад, Сиријци су уз помоћ Руса већ на нашој граници!“
Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА