Најновије

Сиријска опозиција признала: Руси нам помажу у борби против Исламске државе

Представник Алијансе оружаних група „Демократске снаге Сирије“ изјавио је да се они налазе „у истом рову“ са Русијом, али је нагласио да не намеравају да се уједињују са Москвом.
Руска база Хмејмим у Сирији (Фото: Руско министарство одбране)

Руска база Хмејмим у Сирији (Фото: Руско министарство одбране)

Удари Ваздушно–космичких снага Русије на позиције терористичке организације ИД помажу сиријској опозицији у њеној борби против екстремиста, изјавио је представник Алијансе оружаних група „Демократских снага Сирије“ Талал Салу. „Наше снаге имају користи од руских ваздушних удара на позиције терориста. Ми се са Русијом налазимо у истом рову у борби против ИД“, рекао је Талал Салу. Он је нагласио да „Демократске снаге Сирије“ не координишу своје акције са руском страном и да немају намеру да са њом изводе заједничке борбене акције. „Ни са Русијом, ни са снагама режима (владиним снагама) немамо намеру да се уједињујемо у борби против тероризма. На том плану ми сарађујемо са коалицијом (на челу са САД)“, изјавио је представник Алијансе оружаних група. „Демократске снаге Сирије“ представљају удружене снаге наоружане опозиције на северу Сирије. Главно језгро групе чине курдски одреди самоодбране, а у алијансу улазе арапске, туркменске, јерменске и асирске оружане формације.
Прочитајте још:Ако Путин не устукне – биће рата, не мора само у СиријиОбама: Руска војска је „друга по снази у свету“Си Ен Ен шокиран: Асадова армија пред војним аеродромом Табака до којег су Амери хтели први да стигну (ВИДЕО)
Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА