Најновије

ПАПА И ТРАМП ЗАРАТИЛИ: Милијардер одговорио на папине изјаве!

Папа Фрањо био је на пасторалном путовању у Мексику, доминантно католичкој земљи која се суочава с мноштвом проблема попут сиромаштва, криминала (углавном повезаног уз шверц дроге), корупције и сл. Једна од последица несређеног стања у држави је бег многих Мексиканаца у САД, где често раде и живе као илегални имигранти. Наравно, та тема је једна од доминантних у захукталој трци за републиканску (и демократску) номинацију за председника САД-а, а није заобишла ни папу којег су новинари питали за мишљење.
Доналд Трамп (Фото: Јутјуб)

Доналд Трамп (Фото: Јутјуб)

Свети Отац познат је као велики заштитник избеглица и миграната, а то је потврдио својим изјавама о мексичким мигрантима у САД, којима би тренутно водећи републикански кандидат за номинацију, Доналд Трaмп, забранио улаз у државу и то тако да сагради зид на граници САД-а и Мексика. Иако је Папа одбио да одговори на питање да ли би Американци требали гласати за Трампа, јасно је рекао шта мисли о његовом ставу према имигрантима: - Особа која мисли само на градњу зидова, а не мостова, није хришћанин. То није јеванђеље - рекао је папа Бергоглио и додао: - Само кажем да такав човек, ако је изрекао те ствари, није хришћанин. Морамо видети да ли је заиста ствари поставио на тај начин и не искључити могућност да то није његов став - дипломатски је закључио папа Фрањо. Трамп је у прошлости већ критиковао Папин став према имигрантима, називајући га врло "политизираним", што је папа такође објаснио: - Хвала Богу што је рекао да сам политичар, јер Аристотел дефинише људску особу као "анимал политицус", што значи да сам барем човек. Реакција Доналда Трампа на Фрањине оштре речи стигла је у четвртак изузетно брзо те је, у складу са својим хулиганским реторичким стилом, била врло бурна и непријатељски настројена према Светом Оцу: - Папа је рекао нешто у стилу да 'Доналд Трaмп можда није хришћанин' те је доводио у питање моју веру што ме јако изненадило. Ја јесам хришћанин и поносим се тиме. Да један религиозни вођа доводи у питање веру неке особе је срамотно! Ја као председник нећу дозволити да хришћанство буде стално под нападима, за разлику од овога што се догађа под садашњим председником - изјавио је Трамп.
Прочитајте још:ОВО МОРАТЕ ВИДЕТИ: Ново, убојито оружје руског концерна Калашњиков (ВИДЕО)Шокантна насловна страна: „Исламско силовање Европе“
Извор: jutarnji.hr  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА