Најновије

САД: Русија користи нови шпијунски авион у Сирији

Најновији авион за радио-техничко и оптичко-електронског праћења Ту-214Р, према подацима Си-Ен-Ен-а, недавно је стигао у руску базу у провинцији Латакија у Сирији.
Руска база Хмејмим у Сирији (Фото: Руско министарство одбране)

Руска база Хмејмим у Сирији (Фото: Руско министарство одбране)

САД претпостављају да Русија користи најновији шпијунски авион за радио-техничко и оптичко-електронско шпијунирање Ту-214Р који омогућује да се прате противничке снаге, преноси Си-Ен-Ен, позивајући се на неименованог америчког званичника. Према подацима овог извора, авион овог типа стигао је недавно на руску базу у провинцији Латакија. Нема званичне потврде ове информације са руске стране. Представник САД је нагласио да су системи праћења Ту-214Р веома тачни. Према његовим речима, ради се о напредном шпијунском авиону који је ојачан радарским системима за све временске услове и електронско-оптичким сензорима који дају слике аналогне фотографијама. Авион, како тврде представници САД, може пратити сигнале и разговоре међу снагама противника. Сличан авион ће „потенцијално дати Русима веће могућности праћења америчких авиона у Сирији“, саопштио је представник америчке администрације.
Прочитајте још:ХАФИНГТОН ПОСТ: Русија себе поново доживљава као силу равну Западу – по утицају и војној моћиНАШАО ПОВОД: Ердоган користи терористички напад у Анкари за инвазију на Сирију?!ВАТРЕНО УПОЗНАВАЊЕ: Терористима „представљен“ руски ракетни бацач Конкурс (ВИДЕО)
Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА