Најновије

КОНВЕРТИТ ИЛИ НЕШТО САСВИМ ПЕТО: Борко Стефановић иступа против НАТО алијансе

БЕОГРАД - Самостални посланик Левице Србије Борислав Стефановић оценио је да председник Србије Томислав Николић не би требало да потпише споразум са НАТО алијансом, пише сајт Н1 Инфо.
Борко Стефановић - до јуче био америчка луткица, а данас против НАТО (Фото: ЈуТјуб)

Борко Стефановић - до јуче био америчка луткица, а данас против НАТО (Фото: ЈуТјуб)

"Србија не треба да буде чланица НАТО нити је требало подржати споразум, који прелази оквире нормалне сарадње", рекао је Стефановић и додао да је "СОФА споразум био сасвим довољан, а да се сада уводи екстензиван имунитет за припаднике НАТО који не може да се објасни", рекао је Стефановић, пише сајт Н1 Инфо. Он је оценио и да само недостаје да садашња влада донесе одлуку да постане чланица НАТО, против чега се Левица Србије бори. Подсећамо, и Владимир Тодорић из ДС-а и Зоран Живковић из Нове странке у последњих неколико дана су иступали јавно против америчке политике и НАТО алијансе. Наиме, на Твитеру је прво Тодорић објавио фотографије које сведоче о сусретима америчког сенатора Џон Мекејна са врхом Исламске државе, а исту ствар је објавио и Зоран Живковић из Нове странке на свом Твитер профилу. Ово је директно иступање и оптуживање власти САД-а за блиске односе са Исламском државом. Тодорић је на свом Твитер профилу писао и против НАТО алијансе. Стефановић, донедавни члан ДС-а, такође потпуно изненађује својим иступима и потпуно се другачије политички промовише у односу на своје досадашње политичко деловање које је имало искључиво проамерички карактер и које је представљало промоцију најекстремнијих видова неолибералне политике и онога што се зове "неоколонијалистичка глобална окупација", укључујући чак и подржавање геј-прајд пропаганде као једног од најекстремнијих видова исте. Колевка Борка Стефановића, Демократска странка, од 2000. године наовамо је била практично под потпуном контролом и управом Беле куће и то до те мере да су америчке владине институције НДИ и ИРИ управљале организацијом одбора ове странке широм Србије, јавним наступима њихових лидера, па чак су за ДС осмишљавали и правили и слогане предизборних кампања, те писали и говоре њихових представника укључујући сам врх ДС-а. Поред Стефановића, што се тиче ДС-а,  ту је и Драган Шутановац, који је до пре свега пар година јавно у Скупштини Србије говорио да не постоје "евроинтеграције", него само "евроатлантске интеграције", те да је јасно да нема ЕУ без НАТО, отворено подржавајући правац окретања Србије ка НАТО-у, а данас стоји у реду оних политичара који се дистанцирају од ове злочиначке војне алијансе због чега је био и предмет жестоке критике Небојше Крстића, некадашњег блиског сарадника ДС-а и бившег саветника Бориса Тадића. Крстић је осудио целокупан ДС због иступа против америчких власти и оптужби на рачун САД-а због веза са Исламском државом. Све очигледнији распад и немоћ ЕУ и евроатлантског блока доводи до промене политичког курса код многих домаћих политичара који све чешће покушавају да балансирају идеолошки између ЕУ и Русије, градећи неку форму "активне неутралности" и дистанцирајући се од еврофанатизма који је харао Србијом последње две деценије. Овај вид политичког конвертитства или тзв. "пресвлачења" ће посебно доћи до изражаја и бити видљив у актуелној предизборној кампањи.
Прочитајте још:СНП ЗАХТЕВА: Како са НАТО алијансом, тако повећати ниво сарадње и са Русијом!ДАНАС ДАЧИЋ ДОБИЈА ПЕДАЛУ: ПУПС код Вучића – Дачића искључују из игре!
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА