Најновије

СНП ЗАХТЕВА: Како са НАТО алијансом, тако повећати ниво сарадње и са Русијом!

БEOГРAД - Председник Српске народне партиjе Ненад Поповић изjавио jе данас да свим припадницима руске мисиjе у Хуманитарном центру у Нишу треба обезбедити дипломатски имунитет.
Ненад Поповић, председник СНП-а (Фото: ЈуТјуб)

Ненад Поповић, председник СНП-а (Фото: ЈуТјуб)

"Српска народна партиjа, као jедина партиjа у српском парламенту коjа jе гласала против недавно усвоjеног споразума Србиjе и НATO, инсистира да се свим припадницима руске мисиjе у Хуманитарном центру у Нишу обезбеди дипломатски имунитет, као што jе то, поменутим споразумом, обезбеђено припадницима НATO пакта", истакао jе Поповић. Српска народна партиjа сматра да Србиjа мора доследно да спроводи Скупштином Србиjе утврђену воjну неутралност, а то подразумева да наша држава развиjа балансирану сарадњу са свим воjним савезима, навео jе лидер СНП у саопштењу. "Kако jе Скупштина Србиjе недавно усвоjила одлуку о подизању сарадње са НATO на наjвиши ниво, сматрамо да Србиjа сада мора подићи воjну сарадњу са Русиjом на исти ниво као што jе то учинила са НATO", рекао jе Поповић. Премна његовим речима, то значи да Србиjа треба, за почетак, да прошири своjу воjну сарадњу са Русиjом у неколико сегмената: набавци наоружања и воjне опреме, учешћа у заjедничким воjним вежбама са руском воjском, обуци наших кадрова у руским воjним школама и усваjања наjвиших стандарда у знању и технологиjама коjи постоjе у рускоj воjсци. Циљ jе да се подигне одбрамбена моћ српске воjске у условима када се земље у окружењу наоружаваjу наjмодерниjим НATO борбеним системима, закључио jе Поповић.
Прочитајте још:ЈЕЗИВО: Џихадиста добија метак у лице – успорен снимак! (УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО)ДАНАС ДАЧИЋ ДОБИЈА ПЕДАЛУ: ПУПС код Вучића – Дачића искључују из игре!
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА