Најновије

РАСПАД СИСТЕМА У КРАГУЈЕВЦУ: Нема новог модела ни нових тржишта за "фијат 500Л"

КРАГУЈЕВАЦ - Око 3.000 запослених у компанији Фијат Крајслер аутомобили Србија послато је у среду на плаћено одсуство, на којем ће због недостатка посла бити до 7. марта.
Фијат 500Л (Фото: Јутјуб)

Фијат 500Л (Фото: Јутјуб)

Иако се ради о првом озбиљнијем овогодишњем застоју производње свих верзија "фијата 500Л" у Србији, радници те компаније све су забринутији. И то не само због тога што током принудних одмора примају по 65 одсто од редовних плата, но још више, рекло би се, што и даље нема никаквих најава о производњи новог модела у крагујевачкој фабрици, у којој, вољом Владе Србије, не функционишу ни органи управљања. "Нема информација о новом моделу, али ни нових тржишта за већ постојећи модел '500Л', због чега радници већ отворено страхују за будућност фабрике", каже председник синдиката у Фијат Крајслер аутомобилима Србија Зоран Марковић. "Премијер Александар Вучић недавно је у Крагујевцу оценио да су неозбиљне и неодговорне најаве могуће излазне стратегије Фијата из Србије, али ништа не предузима да барем профункционише Надзорни одбор фабрике. Напротив, прошла су два месеца откад је установљено да кандидат државе за председавајућег тог органа управљања не може да буде на тој функцији, јер би био у сукобу интереса, а Влада не предлаже никога другог за то место због чега је рад Надзорног одбора фабрике блокиран", каже он. "Позивамо премијера да, ако не може сам да председава том органу, напокон предложи некога ко би могао да буде на тој функцији, и тиме одблокира рад органа управљања", каже Зоран Марковић. Иначе, компанија Фијат Крајслер аутомобили Србија је да би подстакла тражњу Фијатових модела на домаћем тржишту, пре два дана покренула нову акцију замене старих аутомобила за нове, у којој се, на пример, модел "фијат 500Л поп" може набавити по цени од 9.900 евра, под условом да купац у замену (рециклажу) понуди возило старије од десет година.
Прочитајте још:И ТО ЈЕ УСПЕШНА ПРИВАТИЗАЦИЈА: Нема посла – радници Фијата у Крагујевцу не радеВУЧИЋ ОБЕЋАВА: Више неће бити смањења примања, само повећања
Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА