Најновије

ДОК ЈЕ ТУРСКА ГРАНАТИРАЛА СЕВЕР: Ријад оптужио Русију и Дамаск за кршење примирја у Сирији

Саудијски министар иностраних послова Адел ал Џубеир оптужио је Русију и сиријске власти председника Башара ел Асада за кршење прекида ватре који је ступио на снагу у петак увече у Сирији.
Бомбардовање цивилних мета (Фото: Јутјуб)

Бомбардовање цивилних мета (Фото: Јутјуб)

- Авијације Русије и сиријског режима су прекршиле прекид ватре - рекао је Џубеир новинарима у Ријаду и додао да Саудијска Арабија тренутно о томе разговара с представницима Међународне групе за подршку Сирији. Сиријска опозиција саопштила је раније да су сиријске снаге 15 пута прекршиле примирје од петка увече. Руска војска саопштила је јуче да је примирје прекршено девет пута за последња 24 часа, али се договор о прекиду ватре начелно поштује. Споразум о примирју не односи се на екстремисте Исламске државе и сиријског огранка Ал Каиде, Фронта ал Нусра. Раније данас, руска војска је саопштила да је обустава ватре у Сирији прекршена девет пута у последња 24 сата, али да се примирје углавном поштује. - Током последња 24 сата регистровано је девет случајева кршења обуставе непријатељских дејстава - изјавио је генерал Сергеј Кураленко шеф руског координациононг центра у Сирији, преноси АФП позивајући се на руске медије.
Прочитајте још:ПРЕВОЗИЛИ ОРУЖЈЕ: Џихадисти лете у ваздух! (ВИДЕО)Снимак данашњег напада џихадиста на Тел Абјад! (ВИДЕО)РУСКЕ СПЕЦИЈАЛЦЕ НИШТА НЕ МОЖЕ ДА ЗАУСТАВИ: Погледајте како они раде (ВИДЕО)
Извор: Агенције

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА